Mots de la table Ripaille et marmitons

Le Robert

80

9782849023914

9782849023914

Nowość

Status: Ostatnie egzemplarze

Średnia ocen 
0/5   (0)
Cena internetowa:

51,90 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

X Informacja o cenach

Informacja o cenach ujawnianych przy towarach sprzedawanych w sklepie internetowym https://nowela.pl/:

  • Ceny towarów sprzedawanych w różnych kanałach sprzedaży mogą się między sobą różnić.
  • Cena internetowa ujawniana na stronie sklepu internetowego https://nowela.pl/ oznacza podstawową (regularną) cenę towaru ustaloną właśnie dla tego kanału sprzedaży tj. dla sklepu internetowego https://nowela.pl/. Cena internetowa jest często niższa od ceny katalogowej.
  • Cena katalogowa oznacza podstawową cenę detaliczną, często określaną także jako tzw. cena okładkowa lub cena sugerowana (zwykle ustalana przez wydawcę lub dystrybutora).
  • Informacje o najniższej cenie z ostatnich 30 dni przed obniżką ceny publikowane na stronie sklepu internetowego https://nowela.pl/ odnoszą się do obniżek ceny internetowej ujawnionej przy towarach sprzedawanych w tym kanale sprzedaży.

Chaque titre de la collection raconte et met en scène, autour d'un thème, un florilège de mots colorés et d'expressions savoureuses du français des régions de France et de la francophonie. Certains témoignent d'un monde passé, de coutumes oubliées, d'autres ont un goût d'enfance ou de voyage lointain. "Pas de salade sans assaisonnement, qu'on appelle aciment dans le Poitou et meurotte dans les Vosges et en Lorraine. En Normandie on va dire affaiter ou ensaucer lorsqu'il s'agit de verser la sauce, mais on préfère amarrer dans la Manche. Dans le sud, on va cuingir ou cundir pour ragoûter, surtout dans la vallée du Rhône.


Produkty powiązane

Katalog: Mots de la table Ripaille et marmitons